2022. június 1., szerda

Epres fatörzs torta

 Ezt a receptet és ötletet a www.annuskam.hu oldalon láttam, ahol videóval illusztrált recept is található. Én természetesen változtattam az egészen, de mivel óriási sikert aratott a családban és a Sütiklubban is, ezért 2 hét alatt már 4x is elkészítettem. Eper szezon is van, így nem tudtunk neki ellenállni. A későbbiekben málnával, áfonyával is el tudnám képzelni.

Hozzávalók: 

  • 4 egész tojás
  • 3 evőkanél víz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 40 g étkezési keményítő
  • 30 g kakaópor
  • 4 dl tejszín
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • eper (áfonya, málna)
  • 75 g csokoládé a tetejére

Elkészítése:

  1. A tejszínhab felét felmelegítjük, majd a fehércsokit beletörjük és felolvasztjuk benne. Ezután ezt hűtőbe rakjuk és lehűtjük.
  2. A 4 egész tojást a cukorral és 3 evőkanál vízzel nagyon habosra, fehéredésig keverjük.
  3. Közben kimérjük a kb. 2 evőkanál étkezési keményítőt és a kakaóport. Ezeket óvatosan a habos részhez keverjük.
  4. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát és 160 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha kisült a piskótalapunk hosszában 3 felé vágjuk. Kb. 10 centis csíkokra.
  6. A maradék hideg tejszínhabot elkezdjük habbá verni, majd a fehércsokis kihűlt krémet is hozzáadjuk és együtt habosítjuk tovább. Akár habfixálót is tehetünk bele.
  7. A kisült és kihűlt piskótára kenjük a hab 3/4 részét, majd vékonyra szeletelt eperrel telerakjuk.
  8. Az egyik csíkot elkezdjük feltekerni, majd hozzácsatoljuk a másodikat és a harmadikat is körbe tekerjük rajta.
  9. Az így feltekert fatörzs sütinket egy tányérra állítjuk, majd a maradék krémmel a tetejét, majd az oldalát is bekenjük.
  10. Hűtőbe téve pihentetjük, majd olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése