2020. november 14., szombat

Banános-krémes torta

 
Hozzávalók a piskótához:

  • 2 egész tojás
  • 7 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl meleg víz
  • 12 dkg liszt
  • csipet só
  • kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2-3 banán
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

  1. Először elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral és egy kis vízzel habosra keverjük.
  2. A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük.
  3. A tojásfehérjét keményre keverjük.
  4. A sárgájához hozzáöntjük az olajat és a maradék vizet, majd a száraz anyagokat is hozzá kanalazzuk, miközben folyamatosan keverjük.
  5. Legvégül a kemény tojáshabot keverjük hozzá.
  6. Kivajazott, lisztezett kör alakú formába öntjük és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  7. Megfőzzük a vaníliás pudingot, 3 dl tejben, 1 evőkanál cukorral.
  8. Miután kisült a piskótánk a banánokat felkarikázzuk és szépen elrendezzük a tortaformán.
  9. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd ehhez hozzákanalazzuk a közben kihűlt vaníliás pudingot és egyneművé keverjük.
  10. Ezzel a sárga krémmel fedjük be a banánokat, amire 2 dl tejszínből felvert habot kenünk.
  11. Tetejét tetszőlegesen csokiforgáccsal díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése