- 2 egész tojás
- 7 dkg kristálycukor
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl meleg víz
- 12 dkg liszt
- csipet só
- kiskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2-3 banán
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
- Először elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral és egy kis vízzel habosra keverjük.
- A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük.
- A tojásfehérjét keményre keverjük.
- A sárgájához hozzáöntjük az olajat és a maradék vizet, majd a száraz anyagokat is hozzá kanalazzuk, miközben folyamatosan keverjük.
- Legvégül a kemény tojáshabot keverjük hozzá.
- Kivajazott, lisztezett kör alakú formába öntjük és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
- Megfőzzük a vaníliás pudingot, 3 dl tejben, 1 evőkanál cukorral.
- Miután kisült a piskótánk a banánokat felkarikázzuk és szépen elrendezzük a tortaformán.
- A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd ehhez hozzákanalazzuk a közben kihűlt vaníliás pudingot és egyneművé keverjük.
- Ezzel a sárga krémmel fedjük be a banánokat, amire 2 dl tejszínből felvert habot kenünk.
- Tetejét tetszőlegesen csokiforgáccsal díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése