2022. február 7., hétfő

Vörösboros kuglóf

 
Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál fahéj
  • 125 ml vörösbor
  • 10 dkg durvára vágott csoki

Elkészítése:

  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből habot verünk.
  2. A puha vajat a cukorral, tojások sárgájával összekeverjük.
  3. A szárazanyagokat kimérjük egy tálba, majd összekeverjük és folyamatos keverés mellet a vajas masszához kanalazzuk.
  4. Legvégül a tojáshabot is óvatosan hozzákeverjük.
  5. Ha eddig még nem raktuk bele a durvára vágott csokit, azt is belekeverjük a masszába.
  6. Kivajazott, lisztezett kuglóf formába rakjuk a tésztánkat és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése