2023. március 28., kedd

Banánkenyér
















Múltkor egy kávézóban Isteni finom banánkenyeret ettünk, amit itthon egyből meg kellett sütni. Nyilván nem kértük el a receptet, így keresgélni kezdtünk a neten, persze közel sem sikerült úgy, mint amit ott kóstoltunk. Azóta 3 különböző receptet is kipróbáltunk (joghurtos, zabpelyhes, cukormentes) egyik sem volt jó. Most, azt hiszem megtaláltuk a tökéletes receptet. Még ízlés szerint tuningolható mazsolával, dióval, de így is nagyon finom. Ami plusz pont, hogy sóskaramellás étcsokit sikerült belevagdosnunk, ami mennyei ízkavalkád pluszba. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók: 

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 11 dkg vaj
  • 1 evőkanál tej
  • 3 banán
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg apróra vágott csoki
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • tetszés szerint fahéj

Elkészítése: 

  1. A két egész tojást a vajjal és cukorral homogénre keverünk.
  2. Hozzáadjuk a 3 villával összenyomott banánt.
  3. A száraz hozzávalókat külön kimérjük, majd a banános részhez kanalazzuk.
  4. A csokit apróra vágjuk, majd azt is belekeverjük.
  5. Egy sütőpapírral bélelt hosszúkás formába öntjük a tésztánkat.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése