2023. október 4., szerda

Streuselkuchen körtével

 

Egy német újságban találtam ezt a receptet, amit ott körtével készítettek. Mivel csak 3 körtém volt itthon, így 3 almát raktam még hozzá. Szerintem dupla ennyi gyümölcsöt is elbírna a sütemény.

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 kiskanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
Hozzávalók a gyümölcsös részhez:
  • 50 dkg körte
  • 1 rúd fahéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanél rum
Hozzávalók a morzsához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál fahéj
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 10 dkg vaj
Elkészítése:
  1. A gyümölcsös részhez a körtét meghámozzuk és kockákra vágjuk.
  2. Egy kis edényben felforralunk 1 dl vizet a cukorral, fahéjjal, majd a gyümölcsre öntjük ezután a rumot is hozzáadjuk és állni hagyjuk.
  3. Elkészítjük a sütemény alját. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  4. A lisztet kimérjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, diót, sütőport és összekeverjük.
  5. A tojásos részhez kanalazzuk és lágy tésztává keverjük.
  6. Ezt a masszát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és elsimítjuk.
  7. Erre rakjuk a gyümölcsöt, amit előtte lecsöpögtetünk.
  8. A tetejéhez a hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, hogy morzsás állagot kapjunk, majd ezt rászórjuk a gyümölcsökre.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon 60 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése