Hozzávalók:
- 22 dkg rama
- 20 dkg kristálycukor
- 6 tojás
- 37 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár citromos joghurt (125g)
- 1 citrom héja, leve
- 20 dkg porcukor
- A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját, a 20 dkg cukorral és a puha vajjal habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a joghurtot, majd folyamatos keverés mellett a lisztet, sütőport is hozzákeverjük.
- Belereszeljük a citrom héját, majd a fél citrom levét is belenyomjuk.
- Óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját is.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Míg sül a piskóta elkészítjük a tetejére a citromos mázat, amihez fél citrom levét elkeverjük 20 dkg porcukorral.
- A mázat a langyos süteményre kenjük, díszíthetjük színes cukorkákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése