Míg megfő a tészta elkészül hozzá a borsós-sonkás tejszínes szósz, villám gyors és ízletes ebéd lehet belőle. :)
Hozzávalók:
- 25 dkg farfalle vagy egyéb tészta
- 15 dkg füstölt sonka
- 20 dkg borsó
- 4 szál újhagyma vagy 1 szál póréhagyma
- 2 dl tejszín
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
Elkészítése:
- Lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát.
- Míg fő a tészta kis olajon pároljuk meg a karikákra vágott újhagymát, adjuk hozzá az apróra vágott sonkát is.
- Keverjük hozzá a zöldborsót (lehet fagyasztott is), sózzuk (óvatosan, mert a sonka is sós) borsozzuk.
- Öntsük fel a tejszínnel és fedő alatt pároljuk, míg a borsó megpuhul.
- Szűrjük le a tésztát, keverjük össze a szósszal és reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése