Pár hete már készült borsós tészta, de most ismét azt kértek a gyerekek. Azóta viszont rábukkantam egy másik zöldborsós receptre, így most ezt az új verziót készítettem el ebédre, a siker nem maradt el.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell felkockázva
- 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
- 20 dkg zöldborsó
- 2 kiskanál tárkony
- 1/2 citrom leve
- 2 dl húsleves lé
- 2,5 dl tejszín
- pici só
- opcionálisan chili
- olívaolaj
- 25 dkg szabadon választott tészta
- parmezán vagy trappista sajt
Elkészítése:
- A tésztát bő, sós vízben megfőzzük.
- Egy kis olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk.
- Ha fehér lett, ráöntjük a borsót és tovább pároljuk, rázogatjuk.
- Fűszerezzük 2 kiskanál tárkonnyal és meglocsoljuk kb. fél citrom levével.
- Hozzáadunk 2 dl vizet egy fél húsleves kockával, forraljuk, hogy minden szépen megpuhuljon.
- Ráöntjük a tejszínt is és besűrítjük.
- Frissen főtt tésztával összekeverjük és parmezán sajttal vagy trappista sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése