Mostanában mindenhol erről a levesről hallani, így nekem is ki kellett próbálnom. Nem lett rossz és még csak a tűzhelyet sem kellett bekapcsolni a nagy hőségben! :)
Hozzávalók:
- 4 nagyobb kovászos uborka
- 3 dl kovászos uborkalé
- 3 dl hideg zöldség vagy húsleveslé
- 3 dl natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
- Készítsünk el 3dl húsleveslét vagy maradék húslevesből, vagy kockából. Tegyük félre.
- Vágjunk fel 4 nagyobb uborkát apró kockákra.
- Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá az uborkalét, joghurtot, a kihűlt húsleveslét, ízesítsük fokhagymával.
- Botmixerrel turmixoljuk össze az egészet, ízlés szerint.
- Pirított szalonnával tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése