Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, egy régi Nők Lapja Konyhában akadtam rá. A piskóta nem lett az igazi, így a jól bevált piskóta receptjét írom le és azzal fogom legközelebb elkészíteni, de a krémje szuper finom! Olyan az íze, mint a borlevesnek. :)
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- A tojásokat, cukrot és vizet jó sokáig habosra keverjük.
- Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, citrom héját.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt ketté vágjuk.
- 4 tojás sárgája
- 8 dkg cukor
- 1,5 dl pezsgő
- 2,5 dl habtejszín, habbá verve
- 1 kiskanál étkezési zselatin
- 30-40 dkg málna
- A tojások sárgáját a cukorral vízgőz felett folyamatosan kevergetve forróra melegítjük, főzzük.
- Utána habverővel kihűlésig habosra keverjük.
- Felverjük a 2,5 dl tejszínt. Én Meggle cukrászhabot szoktam használni.
- 1/2 dl vízben feloldunk egy kiskanál étkezési zselatint, majd kb. 1 perc alatt a mikróban felmelegítjük.
- Közben a habosra kevert tojásokhoz hozzáadjuk a pezsgőt és szép apránként a kemény tejszínhabot.
- Egy evőkanál habos masszát adunk a zselatinos léhez, összekeverjük, hogy lehűljön, majd az egészet visszaöntjük a tejszínhabos részhez, összekeverjük.
- A piskóta alját egy tortagyűrűvel körbefogjuk, a fele pezsgőkrémet rásimítjuk, majd megszórjuk a málnával.
- Rásimítjuk a maradék pezsgőkrémet, majd rátesszük a piskóta tetejét és hűtőben 3 órát pihentetjük.
- Tejszínhabbal, málnával, porcukorral szabadon dekorálható. :)
Romantikus tálalásban |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése