Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 4 szál újhagyma
- 5 dl zöldségleveslé
- 2 dl tejszín
- 1 kis burgonya
- só, bors
- olaj, cukor
- Az újhagymát apró karikákra vágjuk és pici olajon egy kiskanálnyi cukorral megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a borsót és az apróra felkockázott burgonyát.
- Picit átforgatjuk az olajon a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglével, vagy vízzel és leveskockát adunk hozzá.
- Fűszerezzük sóval, borssal és kb. 10 percig kis lángon főzzük.
- Botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a 2 dl tejszínt és azzal még utoljára felforraljuk.
- Füstölt sajtos kiflikarikával tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése