Hozzávalók:
- 3 cukkini
- egy csokor újhagyma
- 15 dkg sonka
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 dl tejszín
- 50 dkg tészta
- 1-2 evőkanál majoránna
- trappista sajt
Elkészítése:
- A cukkinit alaposan megmossuk és almareszelőn lereszeljük a háromnegyedüket, amíg kényelmesen tudjuk fogni.
- A maradék részeket gyufaszál vékonyra vágjuk.
- A tésztát bő, sós vízben megfőzzük.
- A szalonnát szintén apróra kockázzuk, majd egy serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját. Ezután hozzáadjuk a gyufaszál vékonyra szeletelt cukkinit és azt is egy kicsit megpirítjuk. Ha kész kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.
- A visszamaradt zsiradékon átsütjük a felkarikázott újhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát is.
- Tovább pirítjuk és ezután a lereszelt cukkinit is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt is és összeforraljuk.
- A frissen főtt tésztával összekeverjük, sajttal és az elkészített szalonnával tálaljuk.
Nagyon köszönöm a receptet isteni finom lett.Szilvi :)
VálaszTörlés