2013. augusztus 18., vasárnap

Cukkinis tészta



Hozzávalók:
  • 3 cukkini
  • egy csokor újhagyma
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3 dl tejszín
  • 50 dkg tészta
  • 1-2 evőkanál majoránna
  • trappista sajt

Elkészítése:
  1. A cukkinit alaposan megmossuk és almareszelőn lereszeljük a háromnegyedüket, amíg kényelmesen tudjuk fogni.
  2. A maradék részeket gyufaszál vékonyra vágjuk.
  3. A tésztát bő, sós vízben megfőzzük.
  4. A szalonnát szintén apróra kockázzuk, majd egy serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját. Ezután hozzáadjuk a gyufaszál vékonyra szeletelt cukkinit és azt is egy kicsit megpirítjuk. Ha kész kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.
  5. A visszamaradt zsiradékon átsütjük a felkarikázott újhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát is.
  6. Tovább pirítjuk és ezután a lereszelt cukkinit is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük.
  7. Hozzáadjuk a tejszínt is és összeforraljuk.
  8. A frissen főtt tésztával összekeverjük, sajttal és az elkészített szalonnával tálaljuk.

1 megjegyzés: