Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg reszelt étcsokoládé
- 30-50 dkg szilva
Elkészítése:
- A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük.
- Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a három tojást, majd a bort és rumot is.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóval, pici sóval és azt is szépen folyamatosan hozzáadjuk a masszánkhoz.
- Legvégül belereszeljük a csokit vagy apró kockákra vágjuk.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába (28cm) öntjük és a tetejét szépen kirakjuk a szilvanegyedekkel.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Tejjel készítettem, bor helyett.
VálaszTörlésA csoki benne mennyei!