2013. augusztus 13., kedd

Vörösboros szilvatorta


Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • 30-50 dkg szilva

Elkészítése:
  1. A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a három tojást, majd a bort és rumot is.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóval, pici sóval és azt is szépen folyamatosan hozzáadjuk a masszánkhoz.
  4. Legvégül belereszeljük a csokit vagy apró kockákra vágjuk.
  5. Kivajazott, lisztezett tortaformába (28cm) öntjük és a tetejét szépen kirakjuk a szilvanegyedekkel.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés: