2013. augusztus 7., szerda

Töltött cukkini csónakok



Hozzávalók:
  • 4 kisebb vagy közepes cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 paradicsom
  • 1 kiskanál rozmaring (1 ág)
  • 5 levél menta
  • 1 kiskanál bazsalikom (kb. 10 levél)
  • 3 evőkanál tejföl
  • só, bors
  • trappista sajt

Elkészítése:
  1. Pici olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
  2. Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk meg.
  3. Közben a cukkiniket hosszában vágjuk félbe, vágjuk ki a közepüket, hogy kis csónakok legyenek.
  4. Sózzuk meg és tegyük félre.
  5. A kivájt cukkinidarabokat vágjuk fel apróra és tegyük hozzá a darált húshoz.
  6. A paradicsomokat öntsük le forró vízzel, húzzuk le a héját. Vágjuk fel kockákra és szintén adjuk hozzá a húshoz.
  7. Fűszerezzük mentalevéllel, bazsalikommal, rozmaringgal, sózzuk, borsozzuk, nyomjuk bele a két gerezd fokhagymát, főzzük míg megpuhulnak a zöldségek benne.
  8. Végül keverjük hozzá a tejfölt is.
  9. Töltsük meg a cukkini csónakokat a darált hússal, szórjuk meg reszelt sajttal.
  10. 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  11. Köretnek készíthető krumpli, rizs, bulgur. 

1 megjegyzés: