Hozzávalók:
- 4 kisebb vagy közepes cukkini
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 paradicsom
- 1 kiskanál rozmaring (1 ág)
- 5 levél menta
- 1 kiskanál bazsalikom (kb. 10 levél)
- 3 evőkanál tejföl
- só, bors
- trappista sajt
Elkészítése:
- Pici olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
- Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk meg.
- Közben a cukkiniket hosszában vágjuk félbe, vágjuk ki a közepüket, hogy kis csónakok legyenek.
- Sózzuk meg és tegyük félre.
- A kivájt cukkinidarabokat vágjuk fel apróra és tegyük hozzá a darált húshoz.
- A paradicsomokat öntsük le forró vízzel, húzzuk le a héját. Vágjuk fel kockákra és szintén adjuk hozzá a húshoz.
- Fűszerezzük mentalevéllel, bazsalikommal, rozmaringgal, sózzuk, borsozzuk, nyomjuk bele a két gerezd fokhagymát, főzzük míg megpuhulnak a zöldségek benne.
- Végül keverjük hozzá a tejfölt is.
- Töltsük meg a cukkini csónakokat a darált hússal, szórjuk meg reszelt sajttal.
- 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Köretnek készíthető krumpli, rizs, bulgur.
Isteni finom!!!! :)
VálaszTörlés