2013. augusztus 10., szombat

Öszibarack krémleves


Már többször próbálkoztam az őszibarack krémleves elkészítésével, de eddig mindig a pudingporos verziót készítettem. Valahogy sose volt az igazi, másnapra mindig olyan sűrű lett, hogy megállt benne a kanál, senkinek sem volt hozzá gusztusa. Ezt a verziót a meggylevesem ihlette, gondoltam hátha a bor jót tesz neki... és valóban! :) Másnap is kellemes állagú és finom is!

Hozzávalók:
  • 4 db őszibarack
  • 4 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • fél csomag vanlíliás cukor

Elkészítése:
  1. Az őszibarackot meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. Egy edénybe rakjuk és felöntjük vízzel, hogy ellepje a barackot, felforraljuk.
  3. A fehérbort egy külön kis edénybe mérjük és a fűszerekkel (szegfűszeg, fahéj, pici forralt bor fűszerkeverék) szintén felforraljuk.
  4. A barackos részhez öntjük az egy citrom kifacsart levét és hozzáadjuk a tejszínt is.
  5. Végül a bort is hozzáöntjük egy szűrőn keresztül.
  6. Hűtve tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése