Már többször próbálkoztam az őszibarack krémleves elkészítésével, de eddig mindig a pudingporos verziót készítettem. Valahogy sose volt az igazi, másnapra mindig olyan sűrű lett, hogy megállt benne a kanál, senkinek sem volt hozzá gusztusa. Ezt a verziót a meggylevesem ihlette, gondoltam hátha a bor jót tesz neki... és valóban! :) Másnap is kellemes állagú és finom is!
Hozzávalók:
- 4 db őszibarack
- 4 dl víz
- 5 dkg cukor
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve
- fél csomag vanlíliás cukor
Elkészítése:
- Az őszibarackot meghámozzuk, kockákra vágjuk.
- Egy edénybe rakjuk és felöntjük vízzel, hogy ellepje a barackot, felforraljuk.
- A fehérbort egy külön kis edénybe mérjük és a fűszerekkel (szegfűszeg, fahéj, pici forralt bor fűszerkeverék) szintén felforraljuk.
- A barackos részhez öntjük az egy citrom kifacsart levét és hozzáadjuk a tejszínt is.
- Végül a bort is hozzáöntjük egy szűrőn keresztül.
- Hűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése