2014. október 21., kedd

Rumos gesztenyegolyó


Hozzávalók:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 10 dkg meggy (kb. 25-30 szem)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kávéskanál étolaj
Elkészítése:
  1. A gesztenyemasszát jól összekeverjük a rummal és az átszitált porcukorral.
  2. Golyókat formázunk belőlük és mindegyik közepébe egy szem kimagozott meggyet teszünk. (ha van lehet rumos)
  3. Berakjuk a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjenek a golyók.
  4. A csokoládét az étolajjal gőz felett felolvasztjuk.
  5. A golyókat megforgatjuk a csokoládéban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése