Ezt a receptet a Nők lapja konyhában találtam és egyből el kellett készítenem. Nem a hagyományos túrógombóc, inkább stíriai metélt ízű, csak sokkal könnyebb elkészíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 12 dkg búzadara
- csipet só
- 1 citrom héja
- 2+2 tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- 8 dkg porcukor
- A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a citrom héját, csipet sót és a 2 tojás sárgáját.
- Pihentessük minimum egy órát.
- A maradék két fehérjét verjük habbá, majd óvatosan keverjük a túrós masszához.
- Formázzunk gombócokat és tegyük egy jénaiba vagy tűzálló tálba.
- A tejfölt keverjük össze 2 egész tojással, porcukorral és öntsük rá a gombócokra.
- Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30-40 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése