2014. október 12., vasárnap

Sült túrógombóc


Ezt a receptet a Nők lapja konyhában találtam és egyből el kellett készítenem. Nem a hagyományos túrógombóc, inkább stíriai metélt ízű, csak sokkal könnyebb elkészíteni.

Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 12 dkg búzadara
  • csipet só
  • 1 citrom héja
  • 2+2 tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 8 dkg porcukor
Elkészítése:
  1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a citrom héját, csipet sót és a 2 tojás sárgáját.
  2. Pihentessük minimum egy órát.
  3. A maradék két fehérjét verjük habbá, majd óvatosan keverjük a túrós masszához.
  4. Formázzunk gombócokat és tegyük egy jénaiba vagy tűzálló tálba.
  5. A tejfölt keverjük össze 2 egész tojással, porcukorral és öntsük rá a gombócokra.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30-40 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése