2013. július 2., kedd

Kovászos uborka leves


Mostanában mindenhol erről a levesről hallani, így nekem is ki kellett próbálnom. Nem lett rossz és még csak a tűzhelyet sem kellett bekapcsolni a nagy hőségben! :)

Hozzávalók:
  • 4 nagyobb kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborkalé
  • 3 dl hideg zöldség vagy húsleveslé
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
  1. Készítsünk el 3dl húsleveslét vagy maradék húslevesből, vagy kockából. Tegyük félre.
  2. Vágjunk fel 4 nagyobb uborkát apró kockákra.
  3. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá az uborkalét, joghurtot, a kihűlt húsleveslét, ízesítsük fokhagymával.
  4. Botmixerrel turmixoljuk össze az egészet, ízlés szerint.
  5. Pirított szalonnával tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése