2013. július 17., szerda

Zöldborsós-tárkonyos fusilli csirkemellel



Pár hete már készült borsós tészta, de most ismét azt kértek a gyerekek. Azóta viszont rábukkantam egy másik zöldborsós receptre, így most ezt az új verziót készítettem el ebédre, a siker nem maradt el.

Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell felkockázva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 kiskanál tárkony
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl húsleves lé
  • 2,5 dl tejszín
  • pici só
  • opcionálisan chili
  • olívaolaj
  • 25 dkg szabadon választott tészta
  • parmezán vagy trappista sajt

Elkészítése:
  1. A tésztát bő, sós vízben megfőzzük.
  2. Egy kis olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk.
  3. Ha fehér lett, ráöntjük a borsót és tovább pároljuk, rázogatjuk.
  4. Fűszerezzük 2 kiskanál tárkonnyal és meglocsoljuk kb. fél citrom levével.
  5. Hozzáadunk 2 dl vizet egy fél húsleves kockával, forraljuk, hogy minden szépen megpuhuljon.
  6. Ráöntjük a tejszínt is és besűrítjük.
  7. Frissen főtt tésztával összekeverjük és parmezán sajttal vagy trappista sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése