2014. január 15., szerda

Almás kuglóf


Már nagyon rég készítettem kuglófot, pedig egy időben sokszor csináltam. Egyszerű kevert tésztáról van szó, amit a legkönnyebb elkészíteni, ezért bátran ajánlom a sütni nem tudóknak is. Ez az egyik kedvenc, amit nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nem mellesleg nagyon finom szaftos is a sok almától.

Hozzávalók:
  • 3-4 alma
  • 3 evőkanál cukor
  • víz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál fahéj
  • 12,5 dkg Rama
Elkészítése:
  1. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és kevés vízben, 3 evőkanál cukorral megpároljuk.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  3. Kimérjük a száraz anyagokat, majd a vajjal együtt a tojáshoz keverjük az egészet.
  4. Végül hozzáadjuk a megfőtt, lecsepegtetett almát, amit egy fakanál segítségével óvatosan hozzákeverünk.
  5. Egy kuglófformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és a folyós masszánkat beleöntjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával!
  7. Pár perc pihentetés után egy tálcára, tálra borítjuk a kuglófunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése