2014. január 11., szombat

Vörösboros füge mascarponéval


Hozzávalók:
  • 1 csomag aszalt füge
  • 2 dl vörösbor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál rum vagy konyak
  • 25 dkg mascarpone
Elkészítése:
  1. A fügét 4 részre vágjuk, a kemény szárát kivágjuk.
  2. Egy edénybe rakjuk, majd leöntjük a borral, konyakkal, hozzáadjuk a cukrot.
  3. Közepes lángon körülbelül 15 percig főzzük, hogy rotyogjon ill. az alkohol elpárologjon belőle.
  4. Mascarponével tálaljuk.
  5. Tálalhatjuk pohárkrémként is, tegyünk az aljára müzlit vagy piskótát, majd arra rétegezzük a mascarponét és a fügés krémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése