2014. január 29., szerda

Édesburgonya krémleves


Már régóta szemezek az édesburgonyával vagyis batátával. Kíváncsi voltam milyen az íze, illata, mit lehet belőle elkészíteni. Létezik belőle fehér, narancssárga, lila, sőt vörös is. Nem tudom hazánkban melyik a legelterjedtebb, de én örülök, hogy ezt a szép narancssárgát sikerült kifognom. (megnéznék egy lila színű levest is) Elsőre egy krémlevest készítettem belőle, legközelebb megpróbálkozom egy köret elkészítésével is.

Hozzávalók:
  • 45 dkg megpucolt, felkockázott édesburgonya
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 8 dl húsleveslé
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors
  • pici reszelt gyömbér
Elkészítése:
  1. A vöröshagymát pici olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, apróra felvágott fehérrépát és batátát, pár percig pároljuk.
  3. Felöntjük a húsleveslével, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve főzzük míg megpuhulnak a zöldségek.
  4. Ezután összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy utolsót forralunk rajta.
  5. Belereszelünk egy kevéske gyömbért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése