2016. január 25., hétfő

Diós-habos kocka


Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 16 dkg rama
  • 5 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
Hozzávalók a tetejéhez:
  • 15 dkg szilvalekvár
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált és aprított dió
  • 5 tojás fehérje
Elkészítése:
  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.
  2. Utána kinyújtjuk, majd egy 38x25 cm méretű kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük a tésztát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük.
  4. Ha kissé kihűlt tetejét megkenjük szilvalekvárral.
  5. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd 20 dkg kristálycukrot keverünk hozzá.
  6. Ezután 20 dkg darált és apróra vágott diót óvatosan hozzá forgatunk.
  7. A diós habot a lekvárra kenjük.
  8. 20 percre visszarakjuk még a sütőbe, de a sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése