Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 16 dkg rama
- 5 dkg porcukor
- 5 tojás sárgája
- 15 dkg szilvalekvár
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg darált és aprított dió
- 5 tojás fehérje
- A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.
- Utána kinyújtjuk, majd egy 38x25 cm méretű kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük.
- Ha kissé kihűlt tetejét megkenjük szilvalekvárral.
- A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd 20 dkg kristálycukrot keverünk hozzá.
- Ezután 20 dkg darált és apróra vágott diót óvatosan hozzá forgatunk.
- A diós habot a lekvárra kenjük.
- 20 percre visszarakjuk még a sütőbe, de a sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése