Hozzávalók a piskótához:
- 4 egész tojás
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál víz
- 4,5 dl 100%-os ananászlé
- 4 dl habtejszín
- 1 doboz ananász (30 dkg)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dkg kristálycukor
- 2 kiskanál étkezési zselatin
- 5 dkg kókuszreszelék
- Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat a cukorral és a vízzel habosra keverjük.
- Majd óvatosan hozzáadjuk a kimért szárazanyagokat.
- Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
- 4 dl ananászlét a cukorral elkezdünk melegíteni, majd hozzáadjuk a pudingport és sűrűre főzzük, ezután hűlni hagyjuk.
- A hideg habtejszínt habosra keverjük.
- Fél dl ananászlét melegítünk és elkeverjük benne a zselatint.
- A habtejszínhez keverjük a kihűlt pudingot és a zselatint is.
- 30 dkg darabolt ananászt óvatosan hozzákeverünk.
- A piskótánkat félbe vágjuk és körbekerítjük egy tortakarikával.
- Az alsó lapra kenjük a krémet, 1-2 evőkanálnyi kivételével, majd befedjük a tetejével.
- A maradék krémmel tetszőlegesen díszíthető a teteje és/vagy az oldala.
- Hűtőbe rakjuk, pár órát dermedni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése