Hozzávalók a kiflis részhez:
- 8-9 kifli
- 10 dkg cukor
- 1 liter tej
- 10 dkg vaj
- 3 tojás sárgája
- csipet fahéj, szegfűszeg
- 1 citrom héja
- 15 dkg darált mák
- 4 dl tej
- 3 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
- kevés mák
- Először a kiflis részt készítjük el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
- 1 liter tejhez hozzáadjuk a vajat elkezdjük melegíteni, majd a tojásos krémet is belekeverjük és kicsit besűrítjük.
- Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, mákot és a fűszereket.
- A vékonyra szeletelt kiflikarikákra öntjük a tejes folyadékot, hogy beszívja a kifli.
- Kivajazunk, zsemlemorzsázunk egy 24-26 cm-es tortaformát, majd az egész masszánkat belesimítjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 25 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a pudingot. Ehhez a 4 dl tejet, pudingport és a 3 tojás sárgáját folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük.
- A szobahőmérsékletű, puha vajat kikeverjük a porcukorral és vaníliáscukorral.
- Szép lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingot és egyneművé keverjük.
- A pudingos krémet a mákos tésztánkra kenjük.
- A habtejszínt habosra keverjük, 2/3-át a tortára kenjük, maradék részt habzsákba töltjük és kis halmokkal dekoráljuk. Tetejére mákot szórunk.
- Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Isteni volt, köszönjük
VálaszTörlés