2016. április 18., hétfő

Donauwelle - Dunai hullám


Hozzávalók a piskótához:
  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • csipet só
  • 1 üveg meggy befőtt
Hozzávalók a krémhez:
  • 2 zacskó vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 16 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
Piskóta elkészítése:
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk. 
  2. 4 tojás sárgáját 15 dkg kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, csipet sót.
  4. Ezután óvatosan a felvert tojások habját is hozzákeverjük.
  5. Közben egy tepsit kivajazunk, lisztezünk. A tészta felét beleöntjük, majd a maradékhoz 2 kiskanál kakaóport keverünk és ezt a tésztát a fehérre kanalazzuk.
  6. A tészta tetejét megszórjuk a kimagozott meggyel.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. 
Krém elkészítése:
  1. A tejben megfőzzük a pudingport, majd hűlni hagyjuk.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral.
  3. Végül összekeverjük a kettőt, habosítjuk. (egyforma hőmérsékletűek legyenek)
  4. A krémet a kihűlt piskóta tetejére kanalazzuk és elsimítjuk.
  5. Gőz fölött megolvasztunk 12 dkg étcsokoládét egy kiskanál olajjal, majd a krémre csurgatjuk, kenjük.
  6. Ezután kis időre hűtőbe helyezzük, hogy összeálljon a sütink, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése