2016. április 8., péntek

Stíriai metélt


Hozzávalók a nudlihoz:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 14 dkg tejföl (1 dl)
  • pici só
Hozzávalók a szószhoz:
  • 3 tojás fehérje
  • 2 tojás sárgája
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg vaníliás porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg tejföl (2 dl)
Elkészítése:
  1. A nudli hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk.
  2. A tésztánkat 4 részre osztjuk és mindegyik részből ujjnyi vastag kígyót sodrunk, amit kb. 3 cm-es darabokra felvágunk.
  3. Egy lábosban vizet forralunk, sózzuk.
  4. Két részletben beledobáljuk a kis nudlikat a vízbe, amik, ha feljönnek a víz tetejére egyből kivesszük, nehogy szétfőjenek.
  5. Felverjük a tojásfehérjét.
  6. A szósz többi hozzávalóját összekeverjük, majd óvatosan összekeverjük a tojásfehérjés habbal.
  7. Egy jénait kivajazunk, porcukrozunk.
  8. Belerakjuk a nudlit, ráöntjük a szószt, majd kicsit elkeverjük.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Porcukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése