Hozzávalók a nudlihoz:
- 1 kg sárga héjú Ella burgonya
- 30 dkg liszt
- 1 egész tojás
- só
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 paradicsom
- 1 doboz paradicsompüré
- 1,5 dl tejszín
- 1 csomag mozzarella sajt
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- parmezán sajt a tetejére
- A burgonyát egy nagyobb edényben héjastúl puhára főzzük.
- Ezután meghámozzuk, majd egy krumplinyomóval összetörjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
- Legalább 4 részre osztjuk, cipókat formázunk belőle, amiket lisztezett felületen ujjnyi vastagra sodrunk és kb. 2 centis darabkákra vágunk.
- Egy edénybe vizet forralunk, sózzuk, amibe a már kiszaggatott nudlikat beletesszük és pár perc alatt megfőzzük.
- Elkészítjük a paradicsomos szószt: A hagymát egy kis olajon megdinsztelem.
- A paradicsomot forró vízzel leöntöm, meghámozom, majd apróra kockázom. Ezt a hagymára rakom és összefőzöm.
- Hozzárakom az összezúzott fokhagymát, majd a paradicsomszósszal felöntöm.
- Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
- Hozzáöntöm a tejszínt is és összeforralom.
- A mozzarellát apró kockákra vágom, majd a legvégén belekeverem a mártásba.
- Ehhez a szószhoz keverjük hozzá a kifőtt gnocchikat.
- Egy kivajazott jénai tálba öntjük, tetejét reszelt parmezánnal megszórjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése