2016. szeptember 18., vasárnap

Paradicsomos gnocchi


Hozzávalók a nudlihoz:
  • 1 kg sárga héjú Ella burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 egész tojás
Hozzávalók a szószhoz:
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 paradicsom
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag mozzarella sajt
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • parmezán sajt a tetejére
Elkészítése:
  1. A burgonyát egy nagyobb edényben héjastúl puhára főzzük.
  2. Ezután meghámozzuk, majd egy krumplinyomóval összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
  4. Legalább 4 részre osztjuk, cipókat formázunk belőle, amiket lisztezett felületen ujjnyi vastagra sodrunk és kb. 2 centis darabkákra vágunk. 
  5. Egy edénybe vizet forralunk, sózzuk, amibe a már kiszaggatott nudlikat beletesszük és pár perc alatt megfőzzük.
  6. Elkészítjük a paradicsomos szószt: A hagymát egy kis olajon megdinsztelem.
  7. A paradicsomot forró vízzel leöntöm, meghámozom, majd apróra kockázom. Ezt a hagymára rakom és összefőzöm.
  8. Hozzárakom az összezúzott fokhagymát, majd a paradicsomszósszal felöntöm.
  9. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
  10. Hozzáöntöm a tejszínt is és összeforralom.
  11. A mozzarellát apró kockákra vágom, majd a legvégén belekeverem a mártásba.
  12. Ehhez a szószhoz keverjük hozzá a kifőtt gnocchikat.
  13. Egy kivajazott jénai tálba öntjük, tetejét reszelt parmezánnal megszórjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése