A nevével ellentétben itt egy süteményről van szó. Kelt tészta az alapja, azon pudingos krémes szósz, majd arra jön az alma és a dió.
Hozzávalók a tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 1 egész tojás
- 2,5 dl langyos tej
- 50 g élesztő
- 50 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 4 dl tej
- 25 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg tejföl
- 1 kg alma
- 4 evőkanál citromlé
- 15 dkg dió
- 5-10 dkg cukor
- A tészta hozzávalóit kimérjük egy edénybe, majd a keverőgép dagasztó karjával egynemű tésztává dagasztjuk, míg elválik az edény falától.
- Ezután lefedve kelni hagyjuk kb. 45 percig.
- Elkészítjük a pudingot. A tejbe belerakjuk a 25g cukrot, pudingport, majd egy sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk.
- Az almákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Rálocsoljuk a citromlét.
- A tésztánkat egy gáztepsibe simítjuk.
- A tejfölt hozzákeverjük a pudingos részhez, majd ezzel a krémmel megkenjük a tésztánkat.
- Rárakosgatjuk az almaszeleteket, tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval és kristálycukorral.
- 5 dkg vajat is rákockázunk/reszelünk a tetejére.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 35-45 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése