2016. október 3., hétfő

Almás pizza


A nevével ellentétben itt egy süteményről van szó. Kelt tészta az alapja, azon pudingos krémes szósz, majd arra jön az alma és a dió.

Hozzávalók a tésztához:
  • 45 dkg finomliszt
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dl langyos tej
  • 50 g élesztő
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g vaj
Hozzávalók a feltéthez:
  • 4 dl tej
  • 25 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg tejföl
  • 1 kg alma
  • 4 evőkanál citromlé
  • 15 dkg dió
  • 5-10 dkg cukor
Elkészítése:
  1. A tészta hozzávalóit kimérjük egy edénybe, majd a keverőgép dagasztó karjával egynemű tésztává dagasztjuk, míg elválik az edény falától.
  2. Ezután lefedve kelni hagyjuk kb. 45 percig.
  3. Elkészítjük a pudingot. A tejbe belerakjuk a 25g cukrot, pudingport, majd egy sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk.
  4. Az almákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Rálocsoljuk a citromlét.
  5. A tésztánkat egy gáztepsibe simítjuk.
  6. A tejfölt hozzákeverjük a pudingos részhez, majd ezzel a krémmel megkenjük a tésztánkat.
  7. Rárakosgatjuk az almaszeleteket, tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval és kristálycukorral.
  8. 5 dkg vajat is rákockázunk/reszelünk a tetejére.
  9. Előmelegített sütőben 200 fokon 35-45 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése