2017. augusztus 31., csütörtök

Áfonyás-zabpelyhes keksz


Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg apró szemű zabpehely
  • 25 dkg rama
  • 20 dkg barna cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg aszalt áfonya
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat kimérjük, majd keverőgép segítségével összekeverjük.
  2. Egy tepsire sütőpapírt fektetünk, majd a masszából golyókat készítünk és a tepsibe lapítjuk őket. (5-6 cm átmérőjű)
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  4. Csomagolhatjuk is az iskolába a gyerekeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése