2014. szeptember 26., péntek

Szentiváni sós stangli

 
Ezt a receptet még a pilisszentiváni dédi mamám készítette rendszeresen, tőle van a recept. Nagyon finom, sokáig friss, ropogós marad. Nem kell bedobozolni, mert a szabad levegőn finomabb marad. Variálható magokkal vagy akár teljeskiörlésű liszttel is.

Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg zsír
  • 3 tojás sárgája
  • 3 dkg só
  • 1 pohár tejföl (17-18 dkg)
  • 5 dkg élesztő
  • 20-30 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
  • A hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrjuk.
  • Majd lefedve minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  • Miután kivettük a hűtőből átgyúrjuk és 4 részre osztjuk a tésztánkat.
  • Kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra, cakkos vágóval felvágjuk a lapunkat először vékony csíkokra, majd hosszában 2-3 darabra.
  • Ezután lekenjük a megmaradt fehérjével és sajttal megszórjuk. (trappista és egy kis füstölt sajt keverékével)
  • Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis sajtos rudakat (lehet jó sűrűn, mert csak magasságra nőnek) és előmelegített sütőben, légkeverésen 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  • A sajtos rudak finom ropogósak maradnak, NEM kell dobozba rakni.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése