Hozzávalók a tésztához:
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- csapott kiskanál só

- 5 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál fahéj
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- A tejet meglangyosítjuk, tegyünk bele egy kanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és rakjuk félre.
- Mérjük ki a többi hozzávalót, majd adjuk hozzá a megkelt élesztős keveréket, keverőgéppel dagasszuk be a tésztát.
- Gyúrjunk belőle szép gombócot, szórjuk meg liszttel és letakarva kelesszük egy órán át.
- Ezután a tésztát nyújtsuk ki egy 5 mm vékony téglalappá, kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, szórjuk meg a fahájas cukros keverékkel.
- A hosszabbik oldalánál tekerjük fel, majd vágjuk 1,5 cm-es szeletekre.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük be a tekercseket.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, addig a tésztánk még kel egy keveset, majd 25-30 perc alatt süssük készre.
- A máz hozzávalóit egy kis edényben felmelegítjük, hogy folyós halmazállapotú legyen és amit kisültek a csigák öntsük rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése