Ezt a receptet már nagyon rég találtam MaiMóni oldalán és azóta evidenciában tartottam. Ő nagyon jól leírta a süti történetét, írását olvasva, szerintem mindenki úgy érzi, hogy ezt azonnal el kell készítenie. Fenyőmagot manapság már mindenhol kapni, ugyanakkor a hozzávaló 9 tojás se rettentsen el senkit, mivel nagyon finom és az egész család díjazni fogja a finom lágy, krémes süteményt. :) A megmaradt fehérjét le is lehet fagyasztani vagy egy szuper pavlova torta is készülhet belőle.
Hozzávalók a pite tésztához:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg rama
- 1 tojás
- 1 citrom héja
- 1 l tej
- 8 tojás sárgája
- 7 dkg pudingpor
- 15 dkg porcukor
- fél vaníilia kikapart magja
- 1 citrom
- A pite tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk.
- Egy kerek pite formát kivajazunk, kilisztezünk, majd a tésztánk 2/3-át kinyújtjuk és kibéleljük vele a formánkat.
- Letakarjuk, majd a hűtőben pihentetjük egy órán át.
- A krémhez a tojások sárgáját, a cukorral, puding porral és 1 dl tejjel elkeverjük, hogy ne legyen csomós.
- A tejet egy edényben feltesszük melegedni, ízesítjük a vanília rúd kikapart magjával, majd a tojássárgájás részt is hozzá adjuk és besűrítjük, pudingot főzünk belőle. Tetszőlegesen belereszeljük egy citrom héját és belenyomjuk a levét is. Ezután langyosra hűtjük.
- Kivesszük a hűtőből a kibélelt pite formánkat, beleöntjük a langyosra hűtött pudingot.
- Kinyújtjuk a megmaradt tésztát és betakarjuk vele a piténket.
- Tetejére fenyőmagot szórunk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
- Pár órát pihentessük, utána porcukorral diszíthető és szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése