Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg rama
- 15 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 egész tojás
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált mandula
- 4 egész tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg tejföl
- 1,5 dl tejszín
- 1 kiskanál fahéj
- A puha rámát, a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a citrom héját is belereszeljük és tovább keverjük.
- A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a mandulát, sütőport, csipet sót.
- Összekeverjük a vajas részt a szárazanyagokkal.
- Egy kivajazott lisztezett 30x40 cm-es tepsibe belesimítjuk a tésztát.
- A rebarbara szárát meghámozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk és megszórjuk a tészta tetejét vele..
- Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük.
- Ezalatt összekeverjük a krém hozzávalóit.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
- A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és tovább keverjük. Végül óvatosan hozzá keverjük a fehéréjét és a fahéjat.
- Kivesszük a félig megsült süteményt a sütőből, rákenjük a fehér krémet és további 25 perc alatt készre sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése