2020. április 30., csütörtök

Bögrés mikrós sütemény




Már többször próbálkoztunk bögrés süti készítésével, de vagy szétrobbant a mikróban, vagy tésztás maradt, vagy ízre nem volt az igazi. Gondolom ismerős szituációk. Szerintem ott lehet a legjobban elrontani, hogy bögrébe rakjuk. Ez a recept is, készült már bögrében, ki is futott belőle és utána hosszú percekig vakirgálhattuk a mikrót, ilyenkor egy életre elmegy a kedvünk tőle.  Javaslom hozzá ezt a laposabb, nagyobb átmérőjű szuflé tálat, ebben szépen megnő és át is sül. A tésztája olyan lesz, mint egy szép piskóta, lukacsos, levegős. Tálalható akár egyszemélyes szülinapi tortaként is, csokival leöntve vagy lekvárral megkenve.

Hozzávalók:
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat a megadott sorrendben egy tálkába rakjuk.
  2. Összekeverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk.
  3. A mikróba rakjuk, 3 percre. (legerősebb fokozaton)
  4. Porcukorral megszórva tálalható lekvár is adható mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése