Ez a recept a francia mákos krémes sütemény egyszerűbb, mézes lapok nélküli változata. Ugyanezt dióval is el tudnám képzelni, kérdés ki,melyiket szereti jobban.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 egész tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál víz
- 0,5 dl olaj
- 15 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg mák (1/3 egész, 2/3 darált)
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 3 tojás sárgája
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- A piskótához a tojásokat, a cukorral és a vízzel habosra, fehérre keverjük.
- Az olajat is belecsurgatjuk.
- A száraz hozzávalókat kimérjük és alacsonyabb fokozaton vagy kézzel hozzákeverjük a habos részhez.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 25 perc alatt, 180 fokos sütőben készre sütjük.
- A krémhez a tejet, a tojások sárgájával, vaníliás pudingporral, kristálycukorral jól elkeverjük, majd pudingot főzünk belőle, ezt kihűtjük.
- A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd krémesre keverjük a pudingos résszel.
- A piskótánkat félbe vágjuk, a kettő közé kenjük a vaníliás krémet, egy keveset hagyunk a tetejére.
- Összeállítjuk a süteményt, tetejét csokival díszíthetjük.
Köszönöm Niki! Nagyon finom volt,kipróbálom!
VálaszTörlés