2020. október 9., péntek

Kínai sült tészta

Mostanában nagyon szeretjük a kínai étteremben kapható tésztát, régóta nézegettem a recepteket is, de csupa beszerezhetetlen hozzávalóval voltak tele. Ezt a változatot most 2-3 recept összedolgozásával készítettem, helyben beszerezhető alapanyagokból és óriási sikert aratott a családom körében.

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 10 db kelbimbó
  • 6 db gomba
  • 1 db kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 3 egész tojás
  • szójaszósz
  • 1 evőkanél méz
  • fél lime leve

Elkészítése:

  1. A csirkemellet apróra felkockázom, majd egy tálkába rakom és öntök rá 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál kukoricakeményítőt és egy csipet szódabikarbónát. Jól elkeverem és állni hagyom.
  2. A répát felcsíkozom, a gombát nagyobb gerezdekre vágom, a kelbimbót és a paprikát is szeletekre vágom.
  3. Egy lábosban felrakok vizet főni, majd mikor forr belerakom a tésztát (félbetörve), sózom.
  4. A serpenyőben olajat hevítek és mikor már jó forró beledobom a csirkemellet és lepirítom. Utána kiveszem egy tányérra.
  5. A serpenyőbe újra olajat öntök és beledobom a feldarabolt zöldségeket, a paprikát, répát, kelbimbót, újhagymát és fokhagymát.
  6. A gombának külön helyet csinálunk, félretoljuk a zöldségeket és oda dobjuk a gombát, hogy az is jól le tudjon pirulni.
  7. Ismét helyet csinálunk a serpenyőben és a 3 db tojást beleütjük és csak azt kevergetve rántottát készítünk.
  8. Miután elkészült az összeset elkeverjük, visszarakjuk a csirkemellet, majd ízesítjük. 1 evőkanál mézet, fél lime levét és újabb pár kanál szójaszószt öntünk bele.
  9. A tészta, ha megfőtt átmerjük a zöldséges cuccba, elkeverjük és mogyoróval tálalható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése