Mostanában nagyon szeretjük a kínai étteremben kapható tésztát, régóta nézegettem a recepteket is, de csupa beszerezhetetlen hozzávalóval voltak tele. Ezt a változatot most 2-3 recept összedolgozásával készítettem, helyben beszerezhető alapanyagokból és óriási sikert aratott a családom körében.
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti tészta
- 50 dkg csirkemell
- 3 nagyobb sárgarépa
- 10 db kelbimbó
- 6 db gomba
- 1 db kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 3 egész tojás
- szójaszósz
- 1 evőkanél méz
- fél lime leve
Elkészítése:
- A csirkemellet apróra felkockázom, majd egy tálkába rakom és öntök rá 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál kukoricakeményítőt és egy csipet szódabikarbónát. Jól elkeverem és állni hagyom.
- A répát felcsíkozom, a gombát nagyobb gerezdekre vágom, a kelbimbót és a paprikát is szeletekre vágom.
- Egy lábosban felrakok vizet főni, majd mikor forr belerakom a tésztát (félbetörve), sózom.
- A serpenyőben olajat hevítek és mikor már jó forró beledobom a csirkemellet és lepirítom. Utána kiveszem egy tányérra.
- A serpenyőbe újra olajat öntök és beledobom a feldarabolt zöldségeket, a paprikát, répát, kelbimbót, újhagymát és fokhagymát.
- A gombának külön helyet csinálunk, félretoljuk a zöldségeket és oda dobjuk a gombát, hogy az is jól le tudjon pirulni.
- Ismét helyet csinálunk a serpenyőben és a 3 db tojást beleütjük és csak azt kevergetve rántottát készítünk.
- Miután elkészült az összeset elkeverjük, visszarakjuk a csirkemellet, majd ízesítjük. 1 evőkanál mézet, fél lime levét és újabb pár kanál szójaszószt öntünk bele.
- A tészta, ha megfőtt átmerjük a zöldséges cuccba, elkeverjük és mogyoróval tálalható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése