- 6 db vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- só, bors, szerecsendió
- 1,5 l húsleveslé
- pici cukor
- 2 tömlős sajt
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
- A hagymákat félbe vágjuk, majd felkarikázzuk őket.
- Egy kis olajon elkezdjük dinsztelni, majd mikor kezd összeesni rádobunk egy nagyobb darab vajat.
- Jó sokáig fonnyasztjuk, rászorunk egy kiskanál cukrot, hogy szépen karamellizálódjon a hagyma.
- Felöntjük húsleveslével (vagy 2 db leveskockát dobunk hozzá)
- Hagyjuk főni, míg megfelelő állagú lesz a hagymánk. (szétfő)
- A két tömlős sajtot elkeverjük egy kanál liszttel, kiveszünk hozzá egy merőkanálnyi forró levest és az egészet elkeverjük.
- Mikor simára kevertük visszarakjuk a lábosba és még egy utolsót forralunk rajta.
- Reszelt sajttal, pirítóssal, kiflikarikával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése