2020. október 14., szerda

Sajtos hagymaleves

 
Hozzávalók:

  • 6 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, szerecsendió
  • 1,5 l húsleveslé
  • pici cukor
  • 2 tömlős sajt
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése:

  1. A hagymákat félbe vágjuk, majd felkarikázzuk őket.
  2. Egy kis olajon elkezdjük dinsztelni, majd mikor kezd összeesni rádobunk egy nagyobb darab vajat.
  3. Jó sokáig fonnyasztjuk, rászorunk egy kiskanál cukrot, hogy szépen karamellizálódjon a hagyma.
  4. Felöntjük húsleveslével (vagy 2 db leveskockát dobunk hozzá)
  5. Hagyjuk főni, míg megfelelő állagú lesz a hagymánk. (szétfő)
  6. A két tömlős sajtot elkeverjük egy kanál liszttel, kiveszünk hozzá egy merőkanálnyi forró levest és az egészet elkeverjük.
  7. Mikor simára kevertük visszarakjuk a lábosba és még egy utolsót forralunk rajta.
  8. Reszelt sajttal, pirítóssal, kiflikarikával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése