2018. november 15., csütörtök

Színes linzer csiga

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tojás fehérje
  • pár csepp ételfesték

Elkészítése:

  1. A hozzávalókat kimérjük, elkeverjük, összegyúrjuk.
  2. A kapott tésztát elfelezzük és a felébe tetszőleges színű, pár csepp ételfestéket teszünk.
  3. A tésztákat külön-külön A4-es méretűre nyújtjuk, majd egy kis tojás fehérjével lekenjük és összeragasztjuk őket.
  4. Feltekerjük, mint a beiglit, ( közben kenegessük tojásfehérjével, hogy összeragadjon)
  5. Alufóliába csomagoljuk és minimum egy órára mélyhűtőben pihentetjük.
  6. Nagyon vékonyra (2mm) szeleteljük és szorosan egy tepsibe rakosgatjuk.
  7. Előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. 

2018. november 1., csütörtök

Oreos kuglóf





















Ez a brutál csokis oreos kuglóf két részből áll. Az egyik csokis rész kakaóval, csokoládéval, a másik egy mascarpones rész, amibe beletörjük az oreo kekszet. A kettőt összerakva készül el a csupa csokis, Oreos kuglóf.

Hozzávalók a csokis részhez:

  • 22 dkg liszt
  • 180 ml víz
  • 9 dkg csokoládé
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg kakaópor (lehet vegyesen keserű és Nesquick)
  • 180 ml Buttermilch, vagyis író
  • 17 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • 2 csomag vaníliáscukor
Elkészítése:
  1. A vízet felrakjuk forrni, majd hozzáadjuk a kakaóport és simára keverjük. 
  2. Ezután levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét, majd addig keverjük, míg elolvad a csoki.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, az írót és legvégül az olvasztott vajat, simára keverjük.
  4. Kimérjük a lisztet, a sütőporral és egy csipet sóval.
  5. Egy másik tálban a 2 egész tojást a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  6. Felváltva hozzákanalazzuk a lisztet és a csokis egyveleget. Összedolgozzuk.
Hozzávalók a krémes részhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • 3 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 db oreo keksz
Elkészítése:
  1. A tojás sárgáját összekeverjük a cukrokkal és a liszttel.
  2. Ezután hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot.
  3. Az oreo kekszeket feldaraboljuk, majd ezt is belekeverjük a masszába.
  4. Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk.
  5. A csokis rész 2/3-át beleöntjük, majd a krémes részt óvatosan belekanalazzuk.
  6. Ezután a maradék csokis résszel befedem a kuglófot.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 60 perc alatt készre sütjük.
  8. Hűlni hagyjuk, majd óvatosan kiborítjuk a formából.

2018. október 11., csütörtök

Olasz almás kevert süti


Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg kistálycukor
  • 2 egész tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 75 ml tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 db alma
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1/2 teáskanál fahéj

Elkészítése:

  1. Keverjük össze a puha vajat, tojást, kristálycukrot.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, csipet sót, sütőport, citrom héját.
  3. Végül a tejjel hígitsuk fel a tésztát, keverjük simára.
  4. Pucoljuk meg az almákat, egy almát kockázzunk a tésztába.
  5. Kivajazott, lisztezett kör alakú formába öntsük a tésztánkat.
  6. A többi almát vágjuk vékony szeletekre és díszítsük vele a tetejét.
  7. Végül fahéjas barna cukorral szórjuk meg.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük arany barnára, kb. 45 perc alatt.

2018. május 20., vasárnap

Illatos-omlós csirkemell


Gyakori ebédünk lesz, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető, nem kell hozzá extra hozzávaló és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 3 tojás fehérje
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • őrölt bors, gyömbér

Elkészítése:

  1. A csirkemellet felkockázzuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A tojás fehérjét és a többi hozzávalót habosra, krémesre keverjük.
  3. Ezután egy lábosban olajat melegítünk.
  4. A húsokat belerakjuk a krémbe, átforgatjuk.
  5. Az olajban aranybarnára sütjük a darabkákat és frissen tetszőleges körettel fogyasztjuk.

2018. május 19., szombat

Tiramisu



Sokan azt mondják, hogy az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Ez szerintem is így van, bár én a piskótát is magam szoktam sütni, mert úgy sokkal finomabb. Gyakran készítem, egyszerű, imádjuk, csak nem túl jól fotózható.

Piskóta hozzávalói:
  • 4 egész tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
  • 6 egész tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál rum
  • 4 dl tejeskávé
  • keserű kakaópor
Elkészítése:
  1. Először elkészítem a piskótát. Az egész tojásokat a cukorral és vízzel habosra, fehérré keverem.
  2. A lisztet kimérem, összekeverem a sütőporral, vaníliás cukorral, majd a habhoz adom és összeforgatom.
  3. Kivajazott, lisztezett torta formába öntöm és előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm a piskótát.
  4. Ha elkészült félbe vágom és hagyom kihűlni.
  5. A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek.
  6. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral krémesre keverem, majd hozzáadom a mascarponét.
  7. Ezután a rumot is belerakom, végül a fehérjét is óvatosan hozzá forgatjuk.
  8. A piskóta egyik felét egy nagy edénybe tépkedem, amit utána a tetszőlegesen ízesített kávéval meglocsolgatunk.
  9. A krém felét rákanalazom a piskótára. Tetejét megszórom keserű kakaóporral.
  10. A piskóta másik felét is rárakom, kissé belenyomkodom a krémbe, meglocsolom a tejeskávéval.
  11. Tetejére kenem a maradék krémet, majd ismét megszórom kakaóporral.
  12. Hidegen tálalható.

2018. április 11., szerda

Bounty pite






















Láttam egy sütit, ami csokis alapon kókuszos volt. Nagyon megtetszett, bár nem kóstoltam, de a családom tejberizst rendelt, innen jött az ötlet, hogy azt tuningolom kókusszal és egy csokis pitével kombinálom.

Tészta hozzávalói:
  • 23 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 12,5 dkg rama
  • 3 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál víz
Tejberizses rész hozzávalói:
  • 70 dkg tejberizs
  • 1 dl tejszín
  • 6 dkg kókuszreszelék
Pite tetejére:
  • 15 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
  1. Elkészítjük a tejberizst. Recept itt: http://nmarlok.blogspot.hu/2013/12/tejberizs.html
  2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, egynemű tésztát gyúrunk belőle.
  3. Egy kivajazott piteformát kibélelünk a tésztával, majd villával megszúrkáljuk.
  4. Hűtőbe rajuk 15-20 percre, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  5. 1 dl tejszínt habbá verünk, majd a 70 dkg tejberizshez keverjük és hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
  6. Miután kisült és kihült a pite tészta egy kevéske grízt szórok rá és erre kanalazom rá a tejberizst.
  7. Tetejére vízgőz fölött csokit olvasztok 2 evőkanál étolajjal, majd óvatosan ráöntöm, rákenem a tejberizses részre.
  8. Kihűtöm, hogy a csoki megdermedjen. Tetszőlegesen díszíthető.