2013. április 23., kedd

Londoni szelet


Hozzávalók:
  • 21 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás 
  • kis citrom héjja
  • sütőpor, késhegynyi szalalkáli
  • 14 dkg dió
  • lekvár

Elkészítése:
  1. A piskótához a lisztet, vajat, 4 tojás sárgáját, 10 dkg cukrot, citrom héját, sütőport, szalalkálit összegyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk, tepsibe simítjuk, megkenjük lekvárral.
  3. Ezután a tetejéhez a 4 tojás fehérjét habbá verjük, belekeverünk 14 dkg diót és 20 dkg cukrot.
  4. A lágy habot a lekvár tetejére kenjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése