Mézes-mustáros csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 szál sárgarépa
- 1 db tojás sárgája
- 1 csapott evőkanál liszt
- 4-5 evőkanál méz
- 4-5 evőkanál mustár
- pici ecet
- 2 kiskanál ételízesítő vagy só
- 2-3 kiskanál cukor
- 5 dl tejszín
- csipet bors, csipet bazsalikom
Elkészítése:
- A húst és a hagymát felkockázzuk és szokásos módon, pici olajon először a hagymát üvegesre pároljuk, majd a húst is fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát és puhára pároljuk.
- Amíg rotyog, simára keverjük a többi
hozzávalót egy tálban. Ha a hús elkészült, ráöntjük a szószt, és addig
főzzük őket, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
- Párolt rizzsel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése