2013. április 11., csütörtök

Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:


  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 4-5 evőkanál méz
  • 4-5 evőkanál mustár
  • pici ecet
  • 2 kiskanál ételízesítő vagy só
  • 2-3 kiskanál cukor
  • 5 dl tejszín
  • csipet bors, csipet bazsalikom

Elkészítése:


  1. A húst és a hagymát felkockázzuk és szokásos módon, pici olajon először a hagymát üvegesre pároljuk, majd a húst is fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát és puhára pároljuk.
  3. Amíg rotyog, simára keverjük a többi hozzávalót egy tálban. Ha a hús elkészült, ráöntjük a szószt, és addig főzzük őket, amíg a szósz sűrűsödni kezd. 
  4. Párolt rizzsel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése