Hozzávalók:
- 6-7 kifli
- 5 dl tej
- 5 tojás
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 60 dkg alma
- 15 dkg cukor
- fahéj
- 20 dkg baracklekvár
- 20 dkg darált dió
Elkészítése:
- A tejet, a narancs és citrom héjjával és egy csomag vaníliás cukorral felforraljuk..
- Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük. Az almát megpároljuk a narancs és citrom kifacsart levében, amit egy pici vízzel hígítunk. Cukrot (30 g) és fahéjat is rakhatunk hozzá.
- A kifliket felkarikázzuk és a tejes lével nyakonöntjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, az 5 sárgáját 50 g cukorral habosra keverjük, majd ezt is a kiflikhez öntjük és óvatosan összekeverjük.
- Ezután egy kivajazott jénaiba rétegezzük a kiflit.
- Rákanalazzuk a megpuhult almát, majd megszórjuk dióval, fahéjjal.
- Ezt a réteget baracklekvárral megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
- Ezalatt az 5 tojás fehérjét elkezdjük felverni, majd kb. a felénél hozzáadjuk a 70 g cukrot is felverjük. Ha elég kemény óvatosan hozzákeverünk 3 evőkanál lekvárt, majd a sütemény tetejére kenjük, megszórjuk fahéjas porcukorral és további 10 percig sütjük, de már csak 150 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése