2013. április 2., kedd

Gabi kedvenc sütije



Hozzávalók:
  • 40 dkg Rama
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék hozzávalói:
  • 25 dkg darált dió vagy mák
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 dkg mazsola (kihagyható)
  • 2 evőkanál méz

Elkészítése:
  1. A porcukrot habosra keverjük a Ramával és a tojás sárgájával.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, egyebeket, összegyúrjuk, majd a tésztát 30 percig pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A diót vagy a mákot a többi hozzávalóval addig főzzük a tejben, míg besűrűsödik.
  4. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. Közepükre kis kupacot teszünk a kihűtött töltelékből és kifliformára tekerjük.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése