Hozzávalók:
- 40 dkg Rama
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg darált dió vagy mák
- 5 dkg kristálycukor
- 1,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dkg mazsola (kihagyható)
- 2 evőkanál méz
Elkészítése:
- A porcukrot habosra keverjük a Ramával és a tojás sárgájával.
- Hozzáadjuk a lisztet, egyebeket, összegyúrjuk, majd a tésztát 30 percig pihentetjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A diót vagy a mákot a többi hozzávalóval addig főzzük a tejben, míg besűrűsödik.
- A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. Közepükre kis kupacot teszünk a kihűtött töltelékből és kifliformára tekerjük.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése