Tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 g sütőpor
- 5 g vaníliás cukor
- 12,5 dkg Rama
- pici só
- A hozzávalókat egy tálba rakjuk és összekeverjük, összegyúrjuk.
- Egy kivajazott, lisztezett tortaformát kibélelünk vele, úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
- 60-70 dkg rebarbara - pucolva kb. 35 dkg
- 50 dkg szem eper
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 75 g szeletelt mandula
- fahéj
- 3-4 evőkanál cukor
Töltelék elkészítése:
- 6-7 szál (60-70 dkg) rebarbarát meghámozunk, megmossuk, 2 cm-es darabokra vágjuk.
- Hozzáaprítunk fél kiló epret és fél dl vízzel, 3-4 evőkanál cukorral, 1 kávéskanál fahéjjal, 1 citrom reszelt héjával felforraljuk, majd 1 púpozott evőkanál keményítővel besűrítjük.
- Ezt a masszát kihűtjük, utána a formába simított tésztára öntjük.
- Rászórjuk a szeletelt mandulát.
- 12 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 10 dkg rama
- 4 g csomag sütőpor
- 4 g vaníliás cukor
- A hozzávalókat összekeverjük, de nem fog összeállni, csak morzsás, darabos lesz.
- Ezt a morzsás tésztát a töltelékre szórjuk.
- Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, kb. 30percig sütjük, míg a teteje szépen elkezd pirulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése