Már nagyon rég készítettem kuglófot, pedig egy időben sokszor csináltam. Egyszerű kevert tésztáról van szó, amit a legkönnyebb elkészíteni, ezért bátran ajánlom a sütni nem tudóknak is. Ez az egyik kedvenc, amit nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nem mellesleg nagyon finom szaftos is a sok almától.
Hozzávalók:
- 3-4 alma
- 3 evőkanál cukor
- víz
- 20 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál fahéj
- 12,5 dkg Rama
- Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és kevés vízben, 3 evőkanál cukorral megpároljuk.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
- Kimérjük a száraz anyagokat, majd a vajjal együtt a tojáshoz keverjük az egészet.
- Végül hozzáadjuk a megfőtt, lecsepegtetett almát, amit egy fakanál segítségével óvatosan hozzákeverünk.
- Egy kuglófformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és a folyós masszánkat beleöntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával!
- Pár perc pihentetés után egy tálcára, tálra borítjuk a kuglófunkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése