Ez egy régi kedvenc receptem, sokszor rendelik ebédre ezt a finomságot a gyerekek. A recept eredetileg egy Tupperware könyvből származik, de mivel nekem sincs meg a számtalan ott használt edény, ezért egyszerűsítettem rajta egy kicsit. Aki megkóstolja egyből megszereti.
Hozzávalók:
- 50 dkg masnitészta vagy kockatészta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 50 dkg mexikói zöldségkeverék
- 2 teáskanál ételízesítő
- 25 dkg felvágott (párizsi, sonka, szalámi - tetszés szerint)
- 4 tojás
- 3-5 dl tejföl (én szószósan jobban szeretem)
- 15 dkg trappista sajt
- A tésztát kifőzzük.
- Az olajat, apróra vágott hagymát, mexikói zöldségkeveréket egy mikrózható tálba öntjük, lefedjük és mikróban 700 Watton 2x10 percig pároljuk, közben megkeverjük.
- Kivajazunk egy nagy jénait és beleöntjük a kifőtt tészta felét, majd rátesszük a mexikói zöldséget, felkockázott felvágottat és végül a tészta másik felével befedjük.
- Mix-fixben összerázzuk a tojásokat a tejföllel, ételízesítővel és ezt a szószt ráöntjük a már előzőleg összeállított tésztánkra.
- Végül sajtot reszelünk rá.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése