Ezt a receptet még nagyon régen német ismerősöktől kaptuk, nevét ezért sem változtattam meg. Igazán egyszerű elkészíteni, egy sima piskótát kell csak sütni, aminek a felét egy vaníliás krémbe morzsoljuk, majd azt visszahalmozzuk az alsó lapra. Egyszerű, de nagyszerű.
Piskóta hozzávalói:
- 5 egész tojás
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Extra magas lett a piskótám |
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 6 evőkanál rum
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kiskanál vaj
- Először elkészítjük a piskótát.
- Az 5 egész tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a vizet és a cukrot. A keverőgép legerősebb fokozatán nagyon habosra keverjük.
- Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport, vaníliás cukrot majd hozzákeverjük a tojásos habhoz, már a keverőgép alacsonyabb fokozatán.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített (180fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítjük a krémet. A tejet a cukorral és a 2 egész tojással felfőzzük.
- A puha vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot.
- Ha kihűlt a piskótánk keresztben kettévágjuk.
- A felső felét összetördeljük, majd összekeverjük a langyosra hűlt folyékonyabb krémmel, ezután a rumos-vajas krémet is hozzákeverjük.
- Ezután a tésztás masszánkat az alsó lapra halmozzuk egy kúp alakban.
- Tetejét csokimázzal bevonjuk.
- A tejszínt felmelegítjük a vajjal, majd lehúzzuk a tűzről. Belerakjuk a csokit és folyamatos keveréssel elkeverjük benne. Ha egyneművé válik rácsurgatjuk a tortánkra.
Fehér csoki forgácsokkal díszítve |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése