2014. január 13., hétfő

Rumbombe


Ezt a receptet még nagyon régen német ismerősöktől kaptuk, nevét ezért sem változtattam meg. Igazán egyszerű elkészíteni, egy sima piskótát kell csak sütni, aminek a felét egy vaníliás krémbe morzsoljuk, majd azt visszahalmozzuk az alsó lapra. Egyszerű, de nagyszerű.

Piskóta hozzávalói:
  • 5 egész tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
Extra magas lett a piskótám
Krém hozzávalói:
  • 3 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 6 evőkanál rum
Csokimáz hozzávalói:
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kiskanál vaj
Elkészítése:
  1. Először elkészítjük a piskótát.
  2. Az 5 egész tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a vizet és a  cukrot. A keverőgép legerősebb fokozatán nagyon habosra keverjük.
  3. Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport, vaníliás cukrot majd hozzákeverjük a tojásos habhoz, már a keverőgép alacsonyabb fokozatán.
  4. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített (180fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. A tejet a cukorral és a 2 egész tojással felfőzzük.
  6. A puha vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot.
  7. Ha kihűlt a piskótánk keresztben kettévágjuk.
  8. A felső felét összetördeljük, majd összekeverjük a langyosra hűlt folyékonyabb krémmel, ezután a rumos-vajas krémet is hozzákeverjük.
  9. Ezután a tésztás masszánkat az alsó lapra halmozzuk egy kúp alakban.
  10. Tetejét csokimázzal bevonjuk.
  11. A tejszínt felmelegítjük a vajjal, majd lehúzzuk a tűzről. Belerakjuk a csokit és folyamatos keveréssel elkeverjük benne. Ha egyneművé válik rácsurgatjuk a tortánkra.
Fehér csoki forgácsokkal díszítve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése