2013. december 2., hétfő

Zöldséges rizottó

Hozzávalók:
  • 30 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb cukkini
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg borsó
  • 20 dkg rizs
  • étolaj
  • só, bors
  • tárkony, kakukkfű
  • 2-3 szál újhagyma
  • 5-6 dl húsleveslé
  • 5-10 dkg parmezán sajt 
Elkészítése:
  1. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és pici olajon fehéredésig sütjük, majd kivesszük az edényből.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk.
  3. Először az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a sárgarépát. Keverjük folyamatosan.
  4. Adjuk hozzá a rizst és folyamatosan kevergessük, hogy mindenhol befedje a zsiradék.
  5. Közben készítsünk elő 0,5 liter meleg húsleveslét, amit ha már üveges színű a rizs merőkanalanként adjuk hozzá. Mikor a rizs már beszívta adjunk hozzá még egy kanállal.
  6. Adjuk hozzá az előzőleg félretett csirkemellett és a zöldborsót.
  7. Közben folyamatosan adjunk hozzá a húsléből, amíg felveszi a rizs.
  8. Fűszerezzük tárkonnyal, kakukkfűvel,  ha kell még sót is tegyünk hozzá.
  9. Vágjuk fel az újhagymát is apró karikákra, tegyük hozzá.
  10. Akkor jó, ha már a borsó is megpuhult.
  11. Legvégül reszeljük le a parmezán sajtot és keverjük hozzá a rizottóhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése