Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb cukkini
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg borsó
- 20 dkg rizs
- étolaj
- só, bors
- tárkony, kakukkfű
- 2-3 szál újhagyma
- 5-6 dl húsleveslé
- 5-10 dkg parmezán sajt
- A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és pici olajon fehéredésig sütjük, majd kivesszük az edényből.
- A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk.
- Először az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a sárgarépát. Keverjük folyamatosan.
- Adjuk hozzá a rizst és folyamatosan kevergessük, hogy mindenhol befedje a zsiradék.
- Közben készítsünk elő 0,5 liter meleg húsleveslét, amit ha már üveges színű a rizs merőkanalanként adjuk hozzá. Mikor a rizs már beszívta adjunk hozzá még egy kanállal.
- Adjuk hozzá az előzőleg félretett csirkemellett és a zöldborsót.
- Közben folyamatosan adjunk hozzá a húsléből, amíg felveszi a rizs.
- Fűszerezzük tárkonnyal, kakukkfűvel, ha kell még sót is tegyünk hozzá.
- Vágjuk fel az újhagymát is apró karikákra, tegyük hozzá.
- Akkor jó, ha már a borsó is megpuhult.
- Legvégül reszeljük le a parmezán sajtot és keverjük hozzá a rizottóhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése