Hozzávalók a gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 2 egész tojás
- 1 kg champion gomba felszeletelve
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- só, bors
- 5 dl húsleveslé
- 40 dkg tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.
- A szószos részhez a vajon vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
- A nagyobb darabokra vágott gombát is belerakjuk, addig pároljuk, míg összeesik, levet ereszt.
- Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a piros paprikát is.
- Öntsük fel az alaplével, helyezzük bele a húsgolyókat, majd alacsonyabb lángon főzzük 40 percig, időnként megforgatva a golyókat.
- A tejföllel keverjük el a lisztet, majd adjuk a gombócos gombához és pár percig főzzük, míg besűrűsödik.
- Köretnek készíthetünk nokedlit, krumplit, rizst, de önmagában is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése