2020. március 10., kedd

Bakonyi húsgombócok



Hozzávalók a gombóchoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 2 egész tojás
Hozzávalók a gombás részhez:
  • 1 kg champion gomba felszeletelve
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors
  • 5 dl húsleveslé
  • 40 dkg tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
  1. A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.
  2. A szószos részhez a vajon vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  3. A nagyobb darabokra vágott gombát is belerakjuk, addig pároljuk, míg összeesik, levet ereszt.
  4. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a piros paprikát is.
  5. Öntsük fel az alaplével, helyezzük bele a húsgolyókat, majd alacsonyabb lángon főzzük 40 percig, időnként megforgatva a golyókat.
  6. A tejföllel keverjük el a lisztet, majd adjuk a gombócos gombához és pár percig főzzük, míg besűrűsödik.
  7. Köretnek készíthetünk nokedlit, krumplit, rizst, de önmagában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése