Ezt a receptet a Re-Form életmód oldalon találtam, ahol Hédi rengeteg hasonló szénhidrátszegény recepttel örvendezteti meg olvasóit. Elsőnek ezt a lenmaglisztes meggyes sütit készítettem el, amihez előtte minden reform hozzávalót beszereztem. Kicsit féltem, hogy milyen lesz a végeredmény, (már volt ami a kukában landolt), de végül nem okozott csalódást, egy könnyű és finom, a meggytől kissé savanykás piskótát kaptam.
- 4 egész tojás
- 3 evőkanál lenmagliszt (40g)
- 3 evőkanál búzasikér (40g)
- 3 evőkanál darált dió (50g)
- 5 evőkanál eritrit (70g)
- 10 evőkanál víz
- 1 kiskanál sütőpor
- 2-3 marék meggy
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét külön habbá verjük.
- A sárgáját az eritrittel és a vízzel habosra keverjük.
- A száraz hozzávalót kimérjük és összekeverjük, majd szépen folyamatosan a sárgás habhoz adjuk.
- Legvégül a fehérje habot is hozzákeverjük.
- Kókuszzsírral kikent tortaformába öntjük és a tetejét tetszőleges mennyiségű meggyel megszórjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése